KYK borç faizleri silindi !

KYK borç faizleri silindi !
Yayınlama: 29.11.2022
Düzenleme: 29.11.2022 15:25
382
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem  Kasapoğlu yaptığı açıklamada öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibarıyle e-devlette başladığını açıkladı.

KYK borç faizleri ile ilgili konuşan Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamaları ise şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961’de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor.

 

Son açıklamasında ise ;

Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iletişim içindeyiz. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek.” dedi.

 

Daha fazla haber için takipte kalın.

 

 


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.