Bugün saat 12.37’de merkez üssü Pütürge ilçesi Malatya iline bağlı olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5,2 büyüklüğünde deprem çevre illerde de hissedildi.
AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 5,2 büyüklüğünde deprem 7,02 kilometre derinlikte meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu.
Malatya Valisi, “AFAD ve jandarma mahallelerle iletişim halinde. Şu ana kadar yansıyan bir olumsuzluk yok.” açıklamasında bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından; “Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor.” açıklaması yaptı.
bilim adamların yaptığı açıklamasında Hasarlı ve yıkılmış olan evlere girilmemesinde ve yakınlarında durulmaması gerektiğini ve temkinli olunması gerektiğini açıklamasında bulundular.