YÖK duyurdu: Burs miktarlarına zam

YÖK duyurdu: Burs miktarlarına zam
Yayınlama: 09.04.2023
Düzenleme: 09.04.2023 16:35
116
A+
A-

YÖK’ten yapılan açıklamada lisans ve lisans üstü burslarına artış yaptı. Yapılan bu artış detaylar Son Kamu Haber sitesinde öğrenebilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere verilen burs miktarlarının, 2023 Nisan ayından geçerli olmak üzere farklı oranlarda artırıldığını duyurdu.

Buna göre, 100/2000 YÖK Doktora Bursu, çalışanlar için 910 TL’den 2 bin 500 TL’ye, çalışmayanlar için 3825 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Daha önce 1000 TL olan YÖK Lisans Destek Bursu bin 875 TL’ye çıkarılırken, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) burs miktarı bin 500 TL’den 2 bin TL’ye yükseltildi.

YÖK Destek Bursu’ndan YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler yararlanıyor.

Öte yandan yabancı uyruklu YÖK Burslusu lisans öğrencileri için bin 500 TL olan burs miktarı 2 bin TL’ye; yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 300 TL olan burs miktarı 3 bin 500 TL’ye, doktora öğrencileri için ise 3 bin 500 TL olan burs miktarı ise 6 bin TL’ye yükseltildi.

 

 

 


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.