Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başladı! KPSS 2024/4 tercih kılavuzu ve başvuru şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başladı! KPSS 2024/4 tercih kılavuzu ve başvuru şartları
Yayınlama: 07.02.2024
Düzenleme: 07.02.2024 21:32
163
A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için aday tercih başvurularını başladığını KPSS-2024/4 tercih kılavuzuyla duyurdu. Detaylar Son kamu haber sitemizde

 

 

KPSS-2024/4 (TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI) PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

KPSS-2024/4 Tarım ve Orman Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için personel alımı branş dağılımı şu şekilde;

Ortaöğretim mezunları için; Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Destek Personeli (Şoför), Destek Personeli (Temizlik Görevlisi)

Önlisans mezunları için; Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Orman Muhafaza Memuru, Destek Personeli (Şoför), Büro Personeli, Laborant, Gemi Adamı

Lisans mezunları için; Mühendis (Ziraat), Mühendis (Bitki Koruma), Mühendis (Gıda), Mühendis (Su Ürünleri), Mühendis (Balıkçılık Teknolojisi), Mühendis (Orman), Mühendis (Harita), Mühendis (Bilgisayar), Mühendis (İnşaat), Mühendis (Kimya), Biolog, Veteriner Hekim, Büro Personeli

 

 

KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri, KPSS-2024/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

 

 

TERCİHLER NE ZAMAN?

Tercih tarihleri 31 Ocak ile 7 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. Adaylar, bu süreç içinde tercihlerini yaparak başvurularını tamamlayabilecek.

Bu alımlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sözleşmeli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirilecek. İstihdam süreci, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında yapılacak.

 

 

 

KPSS-2024/4 TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımının gerçekleştirileceği KPSS-2024/4 Tercih işlemleri için tercih ücreti olarak 80 Lira tercih ücreti ödenecek.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.